top of page
Zorgclowns & Compagnie. Clowns in de Zorg & clowntherapie in België. We brengen een magisch moment & verlichting bij iedereen

De ZorgClowns

komen snel met mensen in contact, zelfs tijdens hun laatste dagen in bed, geheel palliatief, met een zachte aanraking, een lied, een aanwezigheid.

HELP EEN BIJZONDER TE GEVEN

Verbert-Verrijdt vindt het belangrijk!

Daarom helpen ze 6 clownsbezoekjes per jaar mogelijk maken.

Graag zien we de clowns vaker komen!

STEUN EEN CLOWNSBEZOEK

WE HEBBEN AAN VERBERT-VERRIJDT GEVRAAGD:

Een clownsbezoek

wat is de impact?

&

waarom vaker clowns ?

Uw bijdrage maakt het verschil!

WAT DOEN WE

BEZOEKEN

/ JAAR

6

  • 6 clownsbezoeken per jaar

  • 1 afdeling

onze doelen 

BEZOEKEN

/ JAAR

24

  • 12 clownsbezoeken per jaar

  • op 2 afdelingen

  • Zo geven we meer mensen een moment vol betekenis

HOE HELPEN

Heeft u een hart voor ouderen?

  • Eenmalige of maandelijkse schenking.

  • Zet een sponsoractie op.

  • Reserveer een deel van uw erfenis.

interview verbert verrijdt

NURSINGHOME VEERBERT VERRIJDT

over onze clowns

Clownen voor ouderen met dementie, hoe is dat? 

"Werken met mensen met dementie is minder evident dan het lijkt. Naast de verschillende soorten dementie en elk met hun eigen aanpak krijg je ook te maken met de stadia binnen de vormen van dementie. 

Sommige bewoners in een beginstadium zijn nog actief en worden betrokken in activiteiten. Andere bewoners in vergevorderde stadia kruipen helemaal terug in zichzelf of komen in een palliatief stadium terecht. De ZorgClowns spelen op bewonderenswaardige manier in op elke persoon goed aangepast op hun niveau." 

Wat zijn de belangrijkste effecten van een clownsbezoek?

"Onze ervaringen met zorgclowns en co heeft ons sterk verbaasd. Met hun artistieke en vrolijke kwaliteiten komen ze snel met mensen in contact. Dat kan in een leefruimte zijn met een grote groep maar dat is des te meer met de mensen individueel aan tafel, in de zetel of op de kamer. Ze schuwen zelfs niet onze bewoners die hun laatste dagen in bed, geheel palliatief, even te bezoeken met een zachte aanraking, een lied, een aanwezigheid.

Hoe is de een clownsbezoek een aanvulling op de zorg? 

Van vrolijke dansmomenten tot glinsterende ogen, van luisterende oren tot kleine spelletjes, we hebben hier al heel veel zien gebeuren en telkens opnieuw doet het ons zelf deugd om onze bewoners dingen te zien doen waar wij zelf niet toe komen (omdat we die speelse vaardigheden zelf ook niet altijd bezitten). Wij leren er telkens heel wat van bij."

Waarom vaker clowns op bezoek? 

Iemand met dementie heeft vaak enkel dit moment, het hier en nu. De ZorgClowns maken van dit moment een bijzonder moment. Ze geven de bewoners een 5 sterren behandeling, zetten hen helemaal centraal. Hoe vaker je dit kunt bewerkstelligen, hoe beter!   

bottom of page